keskiviikko 9. elokuuta 2017

Tallilla 9.8. / Jassikka

Tallilla 9.8. 
Tänään mentiinkin tallille pitkästä aikaa autolla. Meitä oli siis tänään neljä, Minä, Sini, Salla ja Juho.
Tallilla ensimmäiseksi täyteltiin vesiastiat tarhoista ja valutettiin kaikki sangot täyteen myös tallissa. Sitten Hannele tuli ja haettiin Goldi ja Sisu. 
Varustettiin hepat ja säädettiin jalkkarit jne. Ekalla tunnilla minä menin Goldilla ja Salla meni Sisulla ja toisella tunnilla Sini meni Goldilla ja Juho Sisulla. 
Talutin Goldin kentälle ja vasta sitten huomasin että en muistanut vaihtaa ratsastus kenkiä! Kävinpä sitten vaihtamassa kengät ja Sini talutteli Goldia kentällä sillä aikaa. Sitten talutin Goldia noin viisi minuuttia ja nousin selkään. 
Tunnilla tehtiin kiemuraura tehtävää. Aluksi ei meinannut mitenkään luonnistua ja Goldi painoi kädelle paljon. Loppua kohden alko kuitenkin parantua ja Goldikin oli kädelle kevyempi.
Tunnin jälkeen otettiin Jassikka ja varustettiin se, koska Silja (3-4.v Hannelen tyttö) halusi käydä maastolenkillä. Talutettiin Siljaa Sallan kanssa n. 2km pituinen lenkki ja otettiin ponista kuvia. Tallilla Silja halusi käydä vielä kentällä ravaamassa ja sen jälkeen purettiin Jassikka ja vietiin tarhaan.
Käytiin lämmittämässä ja syömässä eväät talolla. Sitten laitettiin taas vesiä ja jaettiin päiväheinät. 
Mötky (tallikoira 0,5.v) on keksiny jostain että pureminen on kaikista kiva juttu ja hauskaa. Mötky puri Siniä ties kuin monta kertaa... Ja varmasti se sattui. Pariin otteeseen laitettiin se jo kiinni tolppaan mutta ei auta..
Pirkka (pässikaritsa) tykkää syödä kissojen raksuja.. Se livahti satulahuoneeseen tooosi monesti ja oli tosi vaikeeta saada se sieltä pois!
Oltiin Mötkyn kanssa ns. "hippaa" heinäpaalien päällä. Ihmeteltiin miten Mötky voi päästä sinne vaan hyppäämällä kun se on noin 2,5m korkea?! Pidettiin hauskaa ja naurettiin!:-)
Leikittiin Lakun kanssa ja sitten lähdettiin kotiin
Laku nautiskelee
Mötky kepin hakureissulla
Mötkyn kanssa on paha ottaa kuvia, heiluu kun mikäkin!
Otettiin kuvia Jassikan kanssa<3
Goldi meni kivasti
Goldi on ihana<3
~~~~~~~~~~
Jassikka
Nimi: Yasmine "Jassikka"
Tamma
Rotu: tuntematon
Synt:~2001
e: tuntematon
i: tuntematon
Luonne: Jassikka on oikeastaan shetlanninponiksi tosi siro, luulen että siinä on myös jotain sirompaa rotua. Jassikka on herkkä suusta ja ei tarvitse eteenpäinkään potkia. Poni nauttii hoidosta ja syömisestä:-)
Olen mennyt itse Jassikalla usein ilman satulaa. Jassikan ravi on tosi ihanaa ja pientä.
Kommentoi mitä tykkäsit 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esteitä 14.8/Goldi

    Esteitä 14.8     Olin maanantaina tunnilla ja menin Jassikalla. Ennen tunnin alkua hoidettiin Emman kanssa Jassikkaa ja Goldia n.15min ...