tiistai 8. elokuuta 2017

Tallilla 2.8
    Keskiviikkona, 2.8. olin Sinin kanssa tallilla. Pyöräiltiin sinne ensin semmoiset 15km ja oli aika pilvistä. Perillä sitten hoidettiin Pirkka-pässiä, ja vaihdettiin ratsastusvaatteet päälle.
    Sitten Hannele(ratsastuksenopettaja) tuli talliin ja haettiin Jassikka ja Gouldi. Minä menin Jassikalla ilman satulaa, joten laitoin vaan huovan ja suitset. Sini meni Goldilla satulalla.
    Tunnilla alkukäyntien ja -ravien jälkeen alettiin tekemään ympyröitä ja "suoria" kulmia. Mentiin ravissa ja käynnissä. Tunnin loppupuolella mentiin myös kiemurauraa/pujottelua ravissa.


    Sitten luovutettiin hepat seuraaville ratsastajille ja mentiin talliin. Kun oltiin syöty eväät, mentiin putsaamaan ja viikkaamaan loimia. Tallissa on lamppujen päällä pääskysen pesiä ja ne oli kakkinut loimien päälle, joten niissä oli semmosia valkeita kakka plänttejä.
    Loimien jälkeen alettiin putsata ruokakaukaloita ja suolakivitelineitä. Sussun (suomenhevosen, joka ei ole enää tallilla) karsinaan oli jäänyt sen ruoat ja sinne oli tullu matoja ja mitä lie kärpäsen toukkia. Hyi! Kiikutettiin ruoat nenää pidätellen ulos ja putsattiin loputkin.
     Desinfiotiin semmosella aika ätäkällä aineella putsaamamme ruokakaukalot ja suolakivi hommelit ja sitten mentiin desinfioimaan pihaton putkiseinämän putket ja puiset "kaiteet", jossa syksyllä ja talvella pidetään loimia. Sitten lähdettiin kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esteitä 14.8/Goldi

    Esteitä 14.8     Olin maanantaina tunnilla ja menin Jassikalla. Ennen tunnin alkua hoidettiin Emman kanssa Jassikkaa ja Goldia n.15min ...